Sterk in kinderopvang Ons pedagogisch beleid Algemene informatie & extra's extra zorg nodig ? KDV's BSO VSO IS ER PLAATS ? vraag OFFERTE aan vraag RICHTPRIJS aan Online regelen Werken bij ons... foto's Klant aan het woord... FAQ

KIDDOOS-Tiel breidt uit !!

In een tijd waarin het de kinderopvang niet voor de wind gaat kunnen wij melden dat onze BSO KIDDOOS-Tiel gaat uitbreiden.
Op verzoek van vele ouders gaan wij in Villa kakelbont een BSO openen. Naast De Graaf & Gravin gaat nu ook Villa Kakelbont beide opvangvormen bieden.
Fijn voor u als ouders zodat u uw kinderen op één lokatie kan ophalen.
Even was sprake van een verhuizing van KIDDOOS-Tiel echter de verhuurder heeft aangegeven dat de noodzaak om het KIDDOOS-pand zelf te gaan gebruiken weg is en daarmee is de noodzaak om KIDDOOS te verhuizen ook van de baan. KIDDOOS blijft in het pand aan de J.D. van Leeuwenstraat en in Villa Kakelbont openen wij een nieuwe BSO.

De nieuwe groep start direct na de zomervakantie:
op maandag 24 augustus.

Deze nieuwe lokatie gaat in principe van maandag t/m vrijdag open en wanneer de behoefte er is zal ook VSO geboden worden.
Op woensdag en vrijdag gaan de kinderen van KIDDOOS-Tiel per volgend schooljaar ook naar de nieuwe lokatie in Villa Kakelbont, momenteel gaan zij op woensdag naar De Graaf & Gravin (BSO) dat gaat dus per schooljaar 2015/2016 veranderen.

continuerooster per schooljaar per 2015/2016

Per schooljaar 2015 / 2016 gaan een aantal scholen een continuerooster hanteren. Dit betreft, voor zover wij dat nu weten, De Moespot en de Stefanusschool.

De Moespot stapt vanaf augustus 2015 over op een continurooster en brengt daarmee een wijziging aan in de huidige schooltijden. In een enquête onder de ouders van leerlingen is gebleken dat een grote meerderheid voorstander is van het continurooster en graag ziet dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven om met hun klasgenoten en de groepsleerkracht te lunchen en pauze te houden. Dit betekent een aanpassing in de schooltijden. De leerlingen starten in de ochtend gewoon om 8.30 uur zoals ze gewend zijn, maar ze zijn nu een half uur eerder vrij. Ze gaan vanaf augustus 2015 naar school tot 14.30 uur.
In overleg met Villa Kakelbont Kinderopvang is direct besloten dat KIDDOOS-Tiel haar tijden aan deze verandering aanpast.
Wij zijn hier erg tevreden over en hebben vertrouwen in een goede samenwerking.

met vriendelijke groeten,
Pascha van Helden
email: p.helden@opo-r.nl

Ook de Stefanusschool heeft na overleg met team en MR tot het besluit gekomen om volgend schooljaar met het vijf-gelijke-dagen model te starten. Dat wil dus zeggen dat we alle dagen 8.30 uur beginnen we en om 14.00 uur eindigen.
Groep 1 houdt de woensdag vrij.
In deze periode van voorbereidingen hebben wij inmiddels gesprekken gehad met Villa Kakelbont Kinderopvang. Zij hebben aangegeven hun programma aan te passen aan onze nieuwe schooltijden om zo onze ouders de gelegenheid te geven om van BSO KIDDOOS-Tiel gebruikt te kunnen blijven maken.
Mede daardoor zien wij de verandering met vertrouwen tegemoet.

met vriendelijke groet,
Lily Kampers
directeur

De activiteiten carrousel

De nieuwe BSO in Villa Kakelbont draait uiteraard ook mee in de activiteiten-caroussel. Alle BSO's werken samen om dit dagelijks wisselende programma aan te kunnen bieden. Kom een keer kijken in één van onze BSO's.. t'is er altijd gezellig en je bent van harte welkom!!

Ook tijdens de schoolvakanties is er altijd een speciaal vakantieprogramma. Samen bieden de BSO's een wisselend programma met activiteiten aan. Dit kan betekenen dat de kinderen in de vakanties voor activiteiten in één van onze andere BSO-lokaties worden verwacht. Wij maken voor elke vakantie een programmaboekje (staat ook altijd op de website) zodat iedereen weet wat er waar georganiseerd wordt.

Inventarisatie BSO - scholen

Elke BSO is gekoppelt aan een aantal scholen. Dat heeft te maken met de schooltijden en de reistijd die nodig is om de kinderen van school naar de BSO te brengen. Wij zorgen er voor dat de kinderen zo snel mogelijk bij hun BSO zijn. Het openen van de nieuwe BSO geeft ons de mogelijkheid om een herverdeling te maken.