PLAATSING AANVRAAG Onze KWALITEITEN (KDV) Kinderdagverblijven (BSO) Buitenschoolse opvang (VSO) Voorschoolse opvang PEUTER opvang SPORT-CRECHE-Lienden extra zorg nodig ? Algemene informatie & extra's Ons pedagogisch beleid Online regelen Werken bij Villa Kakelbont Kinderopvang foto's FAQ

Elsja over Villa kakelbont en KIDDOOS-Tiel

Mijn kinderen, Gijón en Chariva (8 en 6 jaar) bezoeken allebei al jaren lang de kinderopvang van Villa Kakelbont Kinderopvang. We startte bij Villa kakelbont, het kinderdagverblijf en toen zij naar school gingen was de overgang naar KIDDOOS voor ons de normaalse zaak van de wereld. Beide hebben het enorm naar hun zin gehad bij Villa kakelbont en ook nu weer bij KIDDOOS-Tiel. Ze ontmoeten veel kinderen van hun leeftijd waar ze samen mee kunnen spelen.
Het spelen varieert van buitenspelen, knutselen of gewoon binnen in de huiskamer met Kapla van alles bouwen samen met een aantal jongens. Er worden zeer veel activiteiten ondernomen zoals koken in de keuken, veel waterpret buiten als het zomers weer is. Het knutselen is heel erg uitgebreid met mooie materialen en gereedschap waarmee ze aan de slag kunnen. zo maakte ze bijvoorneeld een vogelhuis of insectenhotel.
Het contact met de medewerkers voelt erg goed en vertrouwd. Het is een stabiele en enthousiaste groep personen met echte interesse voor de kinderen.

Ook in de schoolvakanties gaan ze naar KIDDOOS-Tiel. Ze zijn er dan een hele dag. In het begin dachten we dat dat misschien te lang zou zijn echter het activiteiten aanbod is zo divers en uitdagend dat de kinderen niet anders meer willen. Ze beleven er erg veel plezier en lol aan en ze vinden het superleuk om in de schoolvakanties naar KIDDOOS-Tiel te gaan.
Elke vakantie wordt er weer een afwisselend en ander programma gemaakt.
Het is gewoon TE LEUK bij KIDDOOS-Tiel !!

Wij zijn overtuigd, KIDDOOS-Tiel is een super BSO.
Ik weet zeker dat ook ook ons derde kindje, een klein zusje voor Gijón en Chariva, zodra zij daar aan toe is de kinderopvang gaat bezoeken en naar KIDDOOS-Tiel gaat als ze 4 jaar is.

Groet, Elsja, Gijón en Chariva

Masha over onze maaltijd service

Mijn dochter Philine is nu 4 jaar en bezoekt KIDDOOS-Arnhem (BSO). Daarvoor ging ze sinds baby naar Villa Safari het kinderdagverblijf om de hoek bij KIDDOOS-Arnhem.
Al vanaf het begin eet Philine mee met de warme maaltijden op de Villa. Dagelijks wordt gekookt met verse en gezonde ingredienten.
Op het KDV wordt er tussen de middag warm gegeten en op de BSO aan het einde van de middag.

Voor mij en Philine is dit een ideale oplossing. Doordat ik lange werkdagen maak en ik haar pas laat kan ophalen is het fijn voor Philine dat ze op tijd en lekker gegeten heeft, een toetje (yoghurt) heeft gehad. We kunnen dan de tijd voordat ze gaat slapen samen doorbrengen. Ik hoor dan haar verhalen aan van die dag en ze kan nog even spelen.

Wat is super vind is dat er heel gevarieerd gekookt wordt. Iedere dag staat er een andere maaltijd op het programma; aardappelen, pasta, rijst, bonen, couscous etc. (zie ook bijvoorbeeld het menu voor deze maand)
Op deze manier leren de kinderen heel gevarieerd te eten. Soms zijn er ook maaltijden die ik thuis nog niet geprobeerd heb, die probeer ik thuis dan ook weer uit.
Heel prettig ook dat er met de groep gegeten wordt, je merkt toch dat de groepsdruk stimuleert om te eten. Ze zien en leren van elkaar.

groet, Masha en Philine

Denise over Villa Safari

De eerste dag is altijd lastig!
Het is spannend om je kindje voor het eerst achter te laten bij mensen die je niet kent. Wat ons in eerste instantie aansprak, was het feit dat de babygroep erg huiselijk oogt. Het is geen grote zaal met enorm veel kinderen, maar een woonkamer die volledig ingericht is voor baby’s. De huiselijke sfeer, fijne intake, rust op de groep en het feit dat de dagindeling van je kleintje ook bij de babygroep van villa Safari gehandhaafd kon worden, maakte dat wij ons kindje daar de eerste dag achter durfden te laten.

Nu 9 maanden later zijn wij nog steeds erg blij met onze keus. Het is vooral fijn dat de communicatie erg duidelijk verloopt. Er is een heldere overdracht, ‘s ochtends wordt standaard gevraagd hoe het gaat, wanneer de kleine wakker is geworden en wanneer hij gegeten heeft. Bij het ophalen worden wij op de hoogte gebracht van al hetgeen de kleine gedurende de dag heeft gedaan. Van de poepbroeken en het slaapje, tot het knoeien en spelen. Wij hebben ook gemerkt dat wij als ouders altijd fijn te woord worden gestaan als wij tussendoor een keer bellen om een vraag te stellen, maar de leidsters zelf ook bellen op het moment dat zij bijzonderheden zien ( bv: Ik wil je toch even op de hoogte brengen van het feit dat hij wat onrustig is vandaag en een paar keer heeft gespuugd). Dit geeft vertrouwen in het feit dat je kind gezien wordt en niet één van de velen is.
Maar wat wij het meest waarderen en wat ons erg veel vertrouwen geeft is toch wel de interactie die wij zien tussen ons zoontje en de medewerkers. Ons zoontje strekt vaak zijn armpjes uit naar de medewerkers als wij binnenkomen, hij knuffelt hen soms of is meteen geïnteresseerd is in het speelgoed dat op de babygroep staat. Nog niet één keer hebben wij het gevoel gehad dat hij weer mee naar huis wilde op het moment dat wij hem wegbrachten. Voor ons is dit het belangrijkste gegeven, je wilt als ouder dat je kind zich fijn voelt bij de mensen die voor hem zorgen.
De spanning van de eerste dag, is vrij snel verdwenen. Inmiddels brengen wij hem vol vertrouwen weg en halen hem met heel veel plezier weer op!
Dank je wel Villa Safari!

vr gr Denise & Sam

Petra en Jayden over Villa Safari in Arnhem

De gezellige villa!

Jaja, de dag is aangebroken dat je kindje naar een kinderdagverblijf moet. Ik kwam er een beetje laat achter dat die dag al bijna was en moest dus in alle haast een kinderdagverblijf zoeken. Door vele goede verhalen die ik heb gehoord, hebben wij gekozen voor villa Safari . De ontvangst van onze kennismaking was heel warm en positief.

Onze zoon Jayden gaat nu ongeveer 1,5 jaar naar het kinderdagverblijf. In het begin ging het niet altijd even soepel, elke keer als ik hem weg moest brengen begon hij in de auto al te huilen. De groepsleidsters pikten dit altijd super goed op, ze gingen gelijk met Jayden spelen en gaven hem alle aandacht. Hierdoor ging ik elke keer met een gerust hart weg. Inmiddels huilt hij niet meer in de auto en zodra hij ziet dat zijn vriendinnetjes Ella en Annabel op de villa zijn, is hij helemaal blij. Hierdoor vindt hij het nu ook niet meer erg om naar de villa te gaan. De groepsleidsters zijn altijd erg enthousiast en gaan leuk met de kinderen om. De villa ziet er altijd netjes en verzorgt uit en het is een huiselijke sfeer, wat ik erg fijn vind. Doordat de villa dichtbij Sonsbeek ligt, gaan ze met mooi weer lekker naar buiten het park in. Jayden vindt dit altijd erg leuk!

Jayden is nu 2,5 jaar en mag nog 1,5 jaar genieten van villa Safari.

Groetjes Petra en Jayden.

Selma van der Heiden over haar klantvraag

Ik ben moeder van Maya & Julia
en eigenaar van Courage HR

Mijn dochters Maya & Julia, gaan 2 dagen per week naar KIDDOOS-sub-Sport in Lienden. Naast de dagelijkse school en BSO activiteiten gaan zij ook wekelijks een uurtje gymmen bij de plaatselijke gym club. Hun klasgenootjes gymmen ook en ik vind het belangrijk dat kinderen lekker kunnen bewegen en hun sociale contacten kunnen ontwikkelen. Nu werd ik geconfronteerd met het feit dat de gymlessen werden verplaatst naar mijn 'BSO-dag'.
Villa Kakelbont Kinderopvang heeft mij nog nooit teleurgesteld en ook nu blijkt weer dat de klantgerichte houding ook echt in de praktijk werkt!
Ik heb mijn 'probleem' over het gym-uurtje bij KIDDOOS-sub-Sport in Lienden kenbaar gemaakt en er werd direct gekeken naar een oplossing.
Mijn dochters worden nu, als altijd, op school opgehaald en naar de BSO gebracht en vanuit daar worden zij op afgesproken tijdstip door een medewerker van KIDDOOS-sub-Sport naar de gym gebracht en zelfs in de gymkleding geholpen. Ik haal ze zelf op van de gym.

Perfecte service vind ik zelf!
Mijn meiden zijn helemaal blij want ze kunnen nu én naar de BSO, waar ze het naar hun zin hebben én naar de gym en ik ben ook nog eens heel blij, want mijn schema loopt ook gewoon door.
Wat mij betreft een prima service en ik raad ook andere ouders aan om hun vraag te stellen bij de medewerkers.
Zo weet Villa kakelbont Kinderopvang wat hun klanten willen en kan zij daar op in spelen.

Selma van der Heiden.
Maya & Julia