Sterk in kinderopvang Ons pedagogisch beleid Algemene informatie & extra's extra zorg nodig ? PEUTER OPVANG KINDERDAGVERBLIJVEN BUITENSCHOOLSE OPVANG VOOR SCHOOLSE OPVANG IS ER PLAATS ? vraag OFFERTE aan vraag RICHTPRIJS aan Online regelen VACATURES foto's Klant aan het woord... FAQ

Taai taai

Taaitaai behoort tot het echte Sinterklaas snoepgoed.
Het recept bevat o.a. anijspoeder wat de smaak verschillend maakt van speculaas. Een taaitaai-pop is leuk als traditioneel cadeautje of als lekkernij voor Sinterklaasavond.
Met deze uitleg kun jedus ook gemakkelijk zelf aan de slag.
Veel plezier met het bakken van de poppen!

Let op!

Een dag van te voren beginnen met de voorbereiding

benodigsheden

  • 190 g bruine basterdsuiker
  • 100 g honing
  • 30 g stroop
  • 1 dl water
  • 430 g witte bloem
  • 4 g zout
  • 15 g anijspoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 10 g bakpoeder gezeefd
  • 1 losgeklopt ei
  • mixer
  • deegroller
  • uitsteekvorm(pjes)

Dag 1; het maken van het beslag

  • Breng 170 gr basterdsuiker met de honing, de stroop en 0,8 dl water al roerende aan de kook.
  • Pak de pan van het vuur en zeef de bloem en het zout door het suikermengsel.
  • Beslag laten rusten.
  • Dek de pan af en laat het beslag een dag rusten op kamertemperatuur.

Dag 2: Deeg maken en verwerken.

  • Meng de resterende basterdsuiker (20 gr), de anijspoeder, de kaneel, de nootmuskaatpoeder, het bakpoeder en het overgebleven water (0,2 dl) door het beslag en kneed het goed door.
  • Bestrooi het werkblad en een deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik.
  • Steek er met een uitsteekvorm figuurtjes uit en leg deze op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de figuurtjes met het losgeklopte ei en bak ze 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden goudbruin. Het deeg moet veerkrachtig aanvoelen als je er licht op drukt.