Sterk in kinderopvang Ons pedagogisch beleid Algemene informatie & extra's extra zorg nodig ? KDV's BSO VSO IS ER PLAATS ? vraag OFFERTE aan vraag RICHTPRIJS aan Online regelen Werken bij ons... foto's Klant aan het woord... FAQ

nieuwsbrief April 2016

Uitbreiding 3+ activiteiten

In alle vestigingen zijn wij actief met 3+ activiteiten. De meeste vestigingen hebben zelfs een aparte 3+ groep. Iedere maand worden er leeftijdsgerichte activiteiten georganiseerd die passen bij een thema. Alle medewerkers kunnen de activiteiten inzien met de bijbehorende draaiboeken en werkbladen. Zo werken alle vestigingen aan hetzelfde thema. De draaiboeken zijn nu uitgebreid met speciale activiteiten voor de allerkleinste kinderen tot 3 jaar. Foto's van wat er zoals dagelijks wordt georganiseerd kunt u vinden op onze facebookpagina.

Via de facebook pagina informeren wij u ook elke maand over welk Thema actief is. Ook op de website vind u een overzicht van de thema's.
Heeft u leuke tips?.. laat het ons weten!

Jonge BSO / 3+ groep

In De Graaf & Gravin en in Villa mare/ KIDDOOS Arnhem is nu ook een jonge BSO groep gestart. In deze groep bieden wij speciaal aan de jongste BSO-ers en de oudste peuters de ruimte om gemakkelijker te wennen aan de nieuwe situatie. We bereiden de kinderen in deze groepen voor door middel van gerichte activiteiten. Daarmee is het voor de 3+ers uitdagender om leeftijdsgericht bezig te zijn en voor de jonge BSO-er is er na school net wat meer rust.

Onze medewerkers maken werk van hun loopbaan!

Tijden zijn veranderd, er wordt van ons allemaal verwacht dat wij doorwerken tot ons 67-ste. Na het behalen van een (MBO of HBO) Pedagogische Werk diploma is het niet klaar want de kinderopvang staat niet stil. De regelgeving verandert, de eisen worden steeds scherper gesteld en ook de positie van een medewerkers komt in een ander daglicht te staan. Niet alleen vakkennis, werkhouding, flexibiliteit en bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden zijn belangrijk. Ook reflectief vermogen, een onderzoekende en lerende houding en niet te vergeten kunnen omgaan met de nieuwe technologie zoals digitale ontwikkelingen zijn tegenwoordig noodzakelijk om ook in de kinderopvang te kunnen blijven werken.
Om er voor te zorgen dat de student van vandaag voldoet aan de huidige eisen, zijn wij met de scholen in gesprek om samen te kijken naar de inhoud van de opleidingen zodat deze aansluiten.

Daarnaast veranderen ook de eisen op de arbeidsmarkt voor iedereen, dus ook voor onze klanten waardoor de kinderopvang ook op dat vlak wordt aangepast aan die behoeften.
Kortom, wij zijn in beweging en werken zo samen aan nog betere kinderopvang.

Al geruime tijd stimuleren en begeleiden wij onze medewerkers om zich bewust te zijn van hun eigen toekomst en loopbaan. Dit doen wij ten behoeve van de kwaliteit van onze kinderopvang.
Onze medewerkers staat hierin niet alleen, wij zien dat onze inspanningen resultaat opleveren. Medewerkers kijken kritisch naar hun eigen loopbaan, wensen en mogelijkheden en maken keuzes die wij ondersteunen en begeleiden. Wij zijn trots op onze medewerkers die keuzes durven te maken, of het gaat om een studie, andere functie of een hele andere carriere. Het maakt hen enthousiaster in het werk waardoor zij met passie werken.
In een vorige nieuwsflits vertelden wij bijvoorbeeld over de veranderingen in het team van Villa Mare. Enkele teamleden gaven aan toe te zijn aan nieuwe uitdagingen, o.a. Tamara Kivits. Zij werkt nu al weer een tijdje bij onze BSO in Arnhem, KIDDOOS-Arnhem en heeft daar haar draai helemaal gevonden. In overleg heeft zij er voor gekozen een cursus te gaan volgen om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van spelbegeleiding:

Tamara Kivits

Ik ben al 8 jaar werkzaam voor Villa Kakelbont Kinderopvang bij Villa Mare in Arnhem. Ik ben nog enthousiaster geworden nadat ik de stap heb gemaakt naar KIDDOOS-Arnhem. Na jarenlang bij een babygroep te hebben gewerkt, had ik een nieuwe uitdaging nodig. Na enkele gesprekken met Corien leek het een goede stap om te 'verhuizen'naar de BSO. Ik vind het fantastisch en werd weer enthousiast om nieuwe dingen te leren. Daarom ben ik begonnen met de éénjarige studie 'Spelbegeleiding'. Ik studeer thuis en daarnaast loop 80 uur stage bij KIDDOOS-Arnhem.
In het kort;
Spel is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Het is tenslotte de basis voor latere vaardigheden om te leren lezen, rekenen en inzicht krijgen allerlei zaken.
Een spelbegeleider leert in feite een kind beter spelen. Door kinderen (beter) te leren spelen geef je ze een belangrijke basis voor hun latere schoolprestaties, algemeen gedrag en hun persoonlijkheid.
Bij kinderen met een problematische verlopende ontwikkeling is spelen vaak heel moeilijk en kan de spelontwikkeling stagneren. Voor deze kinderen is spelbegeleiding nodig.
Een spelbegeleider kan kinderen op een methodische, kindgerichte en verantwoorde manier begeleiden in hun spelontwikkeling. Bovendien kan een spelbegeleider ook individuele begeleiding geven aan hun ouders maar ook aan groepen. In deze opleiding kom ook onderdelen als; ontwikkelingspsychologie; spelbegeleidingsvaardigheden en begeleiding aan bod.
Ik heb er heel veel zin en wil dit in de toekomst kunnen toe te passen in mijn dagelijks werk.

Vriendelijke groet, Tamara Kivits

Demi Dolman

Sinds juli 2015 ben ik (weer) werkzaam voor Villa kakelbont Kinderopvang in Villa Mare. Daarvoor heb ik al een aantal jaar met veel plezier gewerkt in Villa Safari. Omdat er geen vaste aanstelling meer worden aangeboden, ben ik mijn arbeidservaringen gaan verbreden, zo heb ik meerdere functies uitgeoefend. Onder andere in de horeca en de kleding verkoop. Ik spreek uit ervaring dat ik dan toch weer terug ben gekomen bij Villa Kakelbont Kinderopvang omdat daar toch mijn passie ligt. Daarnaast wil ik mij oriënteren, wellicht met een loopbaancoach, om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Daarvoor krijg ik momenteel ook de handvatten aangeboden door Villa Kakelbont Kinderopvang zodat ik mezelf verder kan ontwikkelen.
Vriendelijke groet, Demi Dolman

Colinda van Schaik

Zoals zo vaak, blijkt dat iemand door veranderingen in haar leven voelt dat ze verder wil. Dit gaat over Colinda van Schaik. Zij wil ontwikkelen en realiseert zich dat haar toekomst niet in de kinderopvang ligt. Colinda heeft besloten te stoppen met haar werk als pedagogisch medewerker bij onze organisatie en is momenteel samen met ons aan het kijken naar de mogelijkheden.
Ik ga jullie per 1 mei verlaten om mijn vleugels uit te slaan. Op vrijdag 29 april zal mijn laatste werkdag zijn en neem ik ook afscheid van de kinderen. Na ruim 7 jaar bij Villa Kakelbont gewerkt te hebben, is het goed om verder te kijken en te oriënteren. Te doen waar mijn hart ligt. Lang geleden heb ik MDGO-SPW gedaan, om met ouderen of met mensen met een beperking te werken en daar ligt toch mijn hart. Nu wil ik me gaan verbreden en een opleiding doen om het werk te gaan doen waar nu mijn weg naartoe leidt en dat is toch in de zorg.
Soms moet je keuzes maken die niet gemakkelijk zijn maar voor je gevoel wel de juiste op het juiste moment. Dit is zo’n keuze.

Vriendelijke groet, Colinda

Dat veranderingen gevolgen hebben is een feit. Verbeteren van kwaliteit blijft voor ons belangrijk en daarom kijken wij ook of wij de medewerkers op de juiste plek hebben en wat een bepaalde plek kan betekenen voor de medewerker en zijn/haar omgeving. Het vertrek van Colinda biedt ons de mogelijkheid om een stap verder te gaan en collega's aan elkaar te koppelen die elkaar versterken. In overleg is daarom besloten om per half mei wat te schuiven:

Carin Nacinovic, die momenteel werkzaam is in Villa Kakelbont verhuist naar Villa Juul. Carin doet al veel organisatorische taken binnen Villa kakelbont. Samen met het team in Lienden gaat Carin helpen de werkzaamheden en taakverdeling te structureren en verbeteren. Daarnaast is Carin een ervaren kracht en fijne collega en daarmee een goede aanvulling voor de Liendense vestiging.

De plek die door het vertrek van Carin in Villa Kakelbont vrijkomt wordt overgenomen door Pammy Udema. Pammy is een rasechte regeltante.. (is één van haar talenten, zegt ze zelf) Pammy kent onze organisatie door en door en past heel goed in het team van Villa kakelbont. Deze vestiging heeft met de komst van KIDDOOS-BEACH een verandering doorgemaakt. Pammy gaat meekijken naar de invulling van de dagelijkse werkzaamheden en de samenwerking in het team. De uren van Pammy in De Graaf & Gravin worden ingevuld met bestaande krachten. In de Graaf & Gravin worden de ouders d.m.v. de fotoborden bij de groepen geïnformeerd over wie wanneer werkt.
I.v.m. de a.s. meivakantie zal deze wijziging per 17 mei in gaan. Zowel Carin als Pammy nemen voor die tijd nog afscheid van hun huidige vestigingen.

regio avonden

Zoals u weet staat ontwikkeling en kwaliteit hoog bij ons in het vaandel en verzorgen wij jaarlijks meerdere trainingen en workshops voor alle medewerkers. Dit gebeurd tijdens 'regio avonden'.
In de afgelopen periode hebben wij bijvoorbeeld de medewerkers getraind in het geven en ontvangen van feedback. Eerder is het onderwerp 'feedback' uitgebreid al aan de orde geweest tijdens een 2 jaar durend traject met 'andersom organiseren'. Nu is een verdiepingsslag gemaakt om alle medewerkers de ondersteuning te geven zodat zij zelf goed met feedback om kunnen gaan.
De huidige regioavond voor beide regio’s staan in het teken van 'veiligheid'. Rollenspelen, een quiz en soms een lezing en natuurlijk ook gesprekken met elkaar maken het een actieve en aantrekkelijke avond.
Onderwerpen van de avonden deze periode zijn bijvoorbeeld:

  • Infectieziektes
  • Hoe werk ik veilig in de keuken & veiligheidsmaatregelen gas en elektriciteit
  • Gedragscode & zo zijn onze manieren
  • Ongewenst gedrag & stappenplan hoe te signaleren en te handelen
  • Veilig tillen en vervoer BSO
  • Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Wij stellen aan u voor:

Een aantal nieuwe mensen die als pedagogische medewerkers aan de slag gaat.

Ik ben Anita van Wagensveld. Ik woon in Arnhem en ben getrouwd met Fred. Samen hebben wij 3 jongens. Frank(20), Tom(17) en Bart(15)
Met 20 jaar ervaring in de kinderopvang ben ik toe aan een nieuwe stap. Daarom ben ik erg blij dat ik voor Villa Kakelbont Kinderopvang aan de slag mag bij de vestigingen in Arnhem. Ik ga werken als oproepkracht.
Ik ben creatief en klus graag in huis. koken en op vakantie gaan in het mooie Italië doe ik graag. Ik haak en kan enorm genieten van de zon en mijn gezin. Graag tot ziens in één van de Arnhemse vestigingen!

Hoi, ik ben Anke Muileman, 31 jaar, psychomotorisch therapeut en wonend in Nijmegen. Binnen verschillende stages en werkplekken heb ik met kinderen van alle leeftijden gewerkt. Zolang het met kinderen is, ligt het bij mijn hart en voelt het dus goed. Vandaar dat ik ook erg blij ben dat ik voor Villa Kakelbont Kinderopvang in de Arnhemse vestigingen aan de slag kan!
Tot ziens!

Mijn naam is Mariska de Poot ben gelukkig getrouwd met Robert en ben trotse moeder van onze tweeling Jesse en Senna. In 2005 zijn we in Tiel in de Passewaay komen wonen en dit bevalt ons prima.
Mijn hart ligt bij werken met kinderen vind het geweldig om de zorg voor kleine kinderen voor even over te nemen maar ook samen met de wat oudere kinderen allemaal leuke dingen ondernemen vind ik ook super.
Heb inmiddels al heel wat jaartjes ervaring in de kinderopvang en vind het erg leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan binnen Villa Kakelbont Kinderopvang in de regio Tiel/Lienden.
Ik heb er onwijs veel zin in!

Wat wordt er allemaal georganiseerd ??

Op onze Facebook-evenementen-pagina staan de activiteiten met uitgebreidere informatie vermeld.
Houd daarom onze website en Facebookpagina in de gaten om goed op de hoogte te zijn!

Kinderkapper

In al onze dagverblijven komt regelmatig een kinderkapper. Als u wil dat uw kindje geknipt wordt, meldt u zich aan via de website.

Komt de kapper op een dag dat uw kindje het dagverblijf niet bezoekt ? Geen probleem. Via het formulier meldt u zich aan en wij maken voor u een afspraak.
Broertjes en zusjes ook laten knippen ? Natuurlijk mag dat, laat het ons weten, dan plannen wij dat voor u in.

U betaalt altijd € 7,50 per kind contant aan de kapper.

Nieuwe klachtenregeling

Per i januari j.l. is de nieuwe klachtenregeling ingegaan. Voorheen was er de klachtencommissie. Dit is per 1 januari 2016 gewijzigd in De Geschillencommissie /loket kinderopvang en peuterspeelzalen.
Lees hier voor meer informatie over de nieuwe regeling.

Op onze website vind u de aangepaste klachtenregeling.

Weer uitmuntende GGD inspectierapporten !!

Ook in 2016 zijn er al weer inspecties uitgevoerd door de GGD. Wederom kwamen onze vestigingen goed door de keuringen en hebben we mooie rapporten !
De inspecteurs van de GGD in Gelderland Zuid en Rivierenland bezochten de vestigingen onaangekondigd. Natuurlijk weten alle medewerkers hoe wij werken en wat er van hen verwacht wordt. Toch is dat even anders als er zomaar opeens een inspecteur met mappen onder haar arm in het dagverblijf of BSO rondloopt, jouw functioneren observeert en vragen stelt. Altijd weer spannend !

Oudercommissie leden gezocht !!

Enkele oudercommissies zoeken nieuwe leden.
Alle vestigingen hebben een OuderCommissie (OC). Deze commissie zet zich in voor en tijdens activiteiten en vergadert minimaal 3 x per jaar met de leidinggevende van de betreffende vestiging.
Villa Kakelbont Kinderopvang verwacht van de oudercommissieleden dat zij namens alle ouders handelen en meedenken en vanuit die positie ook een voorbeeldfunctie innemen.
Onderstaande OC's zoeken nieuwe leden. Bent u geinterresseerd dan kunt u contact opnemen met de OC van uw vestiging via onderstaande link;