Sterk in kinderopvang Ons pedagogisch beleid Algemene informatie & extra's extra zorg nodig ? KDV's BSO VSO IS ER PLAATS ? vraag OFFERTE aan vraag RICHTPRIJS aan Online regelen Werken bij ons... foto's Klant aan het woord... FAQ

nieuwsbrief juli 2013

CLASS

Zoals u eerder heeft kunnen lezen werkt Villa Kakelbont Kinderopvang samen met de Universiteit Utrecht aan het verbeteren van de interactie vaardigheden van pedagogisch medewerkers. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een internationaal veelgebruikt observatie instrument, namelijk de Classroom Assessment Scoring System (CLASS). Lees HIER op onze website meer informatie over CLASS. We hebben de pilot nu grotendeels achter de rug.

Hoe kijken de pedagogisch medewerkers nu terug op de pilot ?
Nu wij de CLASS training hebben gevolgd en afgesloten, kijken wij terug op een leerzame periode. We zien bij de medewerkers vooruitgang op educatief en pedagogisch gebied. Dit zien we niet alleen terug binnen de activiteiten (3+ en leeftijdsgericht), maar ook in de algemene omgang tussen leidster en kind.

Binnen Villa Kakelbont proberen de leidsters de kinderen veel te leren. O.a. tellen, kleuren, leren van nieuwe woorden en verdieping in bepaalde onderwerpen (bijvoorbeeld: kan een bootje zinken in water, waar komt melk vandaan etc). Wist u dat het bouwen en spelen met blokken een goede voorbereiding is op het kunnen rekenen?

Ook wordt er veel aandacht besteed aan het op een positieve manier complimenten en feedback geven aan de kinderen. Dit alles draagt bij aan een veilige en positieve sfeer.
Wij zien hoeveel positieve en goede resultaten worden geboekt met CLASS. Wij zullen dan ook zeker op deze voet verder gaan.

Lizette Lamandassa & Wendy Timmer
Pedagogisch medewerkers bij Villa kakelbont in Tiel

Vraag het aan vóór 1 september 2013
Gingen uw kinderen in 2012 naar de kinderopvang? En bent u kinderopvangtoeslag misgelopen omdat u het niet op tijd hebt aangevraagd?
U kunt dit alsnog doen tot 1 september 2013.
Ga naar www.toeslagen.nl

BSO-Kids zelfstandig naar de BSO

Sinds april dit jaar mogen de BSO kinderen zelfstandig naar de BSO en naar huis. Dit geldt voor al onze BSO's in Tiel, Lienden en Arnhem.
Bij KIDDOOS sub-Sport gaan 3 kinderen wel eens met de fiets naar de bso vanuit school. Deze kinderen zitten in groep 5 en 7 en zijn groot genoeg om zelf naar de bso te kunnen fietsen. De ouders van de kinderen hebben hun toestemming doorgemaild en bellen van te voren als hun kinderen die dag met de fiets komen.
Bij het ophalen op de scholen komen de kinderen nog even zeggen dat ze vertrekken en dan gaan ze. De kinderen vinden het erg leuk en vooral erg stoer dat ze zelf naar de bso mogen fietsen want dat mag niet iedereen.
Eén van de kinderen had laatst een nieuwe fiets en wat was het stoer dat hij de nieuwe fiets gelijk kon laten zien! Sporten staat centraal bij KIDDOOS-sub-Sport dus het is deze BSO op het lijf geschreven om hier een leuk en sportieve activiteit van te maken!
Als u ook wil dat uw kind zelfstandig naar de BSO, naar huis en/of naar de sportclub mag gaan vragen wij u om uw toestemming via een email aan ons te sturen.
U kunt uw mail sturen aan: marianne van der Hilst

Belangrijk in uw mail zijn:
- De naam van uw kind(eren).
- Naam van de BSO die uw kind bezoekt.
- De dagen waarop uw kind zelfstandig mag komen.
- De naam van de school en schooltijden.
- De tijden en dagen waarop uw kind naar huis of de sportclub mag vertrekken.
- Naam en adresgegevens van de sportclub.

Jubilarissen

In de afgelopen bijna 21 jaar is Villa Kakelbont Kinderopvang gegroeid en gegroeid.... Wat is het dan toch leuk om te zien dat er al zoveel mensen alweer zo lang bij ons werken! De één 5 jaar, de ander 10 jaar.. zelfs een 12,5 jarig jubileum hebben we al gevierd. Dat is voor ons steeds weer bijzonder !
Daarom in deze nieuwsbrief even extra aandacht voor alle medewerkers en in het speciaal de jubilarissen!
Wij zijn super trots op jullie allemaal!

Activiteiten-carrousel zomer 2013

Deze zomer organiseren we de vakantie-carrousel in Tiel en Lienden anders dan anders. We starten en eindigen met alle BSO's op één locatie; KIDDOOS-Tiel.
De ouders zijn hierover vooraf geïnformeerd. Sommige ouders hadden hier wat vragen over, die zijn gehoord en opgelost.
We zijn nu twee weken aan het draaien en we kunnen vertellen dat het heel goed gaat!
De kinderen hebben een leuk en uitdagend vakantieprogramma. Bovendien voelt iedereen zich thuis en welkom bij KIDDOOS-Tiel. Het lijkt zelfs wel of ze er altijd al zijn.
Het is één en al gezelligheid. Er ontstaan leuke contacten en de kinderen spelen veel samen. Ze vertellen aan elkaar waar ze heen gaan op vakantie en hoe het op hun school en natuurlijk de BSO gaat.

De kinderen van KIDDOOS-sub-Sport worden door ons gebracht en gehaald naar en van KIDDOOS Tiel. Dit zorgt er soms zelfs voor dat we kinderen thuis afleveren! :-) Eén van de kinderen wilde nog heel graag iets afmaken en daardoor was ze iets later terug in Lienden dan gepland. Haar huis lag op de route dusssss service boven alles....
Hoe leuk is dat dat je thuis gebracht word na een feestdag op KIDDOOS. Natuurlijk kregen we een rondleiding en mochten we de pasgeboren kittens zien, de kip, de konijnen en moesten de kinderen even laten zien hoe mooi ze een duik konden maken in het zwembad…

Tot slot....

Sommige kinderen zijn al op vakantie, sommige gaan nog met vakantie.
Via deze weg wensen wij iedereen een hele fijne zomer toe!

Villa Kakelbont Kinderopvang