Sterk in kinderopvang Ons pedagogisch beleid Algemene informatie & extra's extra zorg nodig ? KDV's BSO VSO IS ER PLAATS ? vraag OFFERTE aan vraag RICHTPRIJS aan Online regelen Werken bij ons... foto's Klant aan het woord... FAQ

nieuwsbrief Mei 2014

DOE MEE en steun Thijs bij zijn werk voor Uganda!

Hallo!
Mijn naam is Thijs, ik kom uit Tiel en ben negentien jaar oud. In juni ga ik met mijn school, het ROC Rivor in Tiel en de organisatie Be-More tweeënhalve week naar uganda. Tijdens deze leer-werk-reis is het de bedoeling dat wij ons als groep ons hard gaan maken voor de mensen en kinderen in de gemeenschap van Lwengo. Door het bouwen van watertanks, het geven van onderwijs en het geven van ondersteuning bij maatschappelijke projecten proberen wij het leven van deze mensen een klein beetje beter te maken.

Om dit alles te kunnen realiseren proberen wij een mooi bedrag in te zamelen, hiervoor vraag ik jullie hulp. De opbrengsten van jullie workshops en museumverkoop gaan o.a. naar het project, huisvesting van de vrijwilligers en de organisatie Be More. Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als ik en willen jullie helpen om dit project te laten slagen.
Voor meer informatie over Be More
Groetjes Thijs.

Op onze website en facebook staat meer informatie over de workshops.
Meld u NU aan en doe mee aan één van de workshops, High tea of koekjesverkoop en vergeet de museumverkoop niet in de BSO's!
Met de opbrengst helpen wij Thijs, en de mensen en kinderen in Lwengo in Uganda!

vertrek van Riwka Beekhuis

Helaas zal Riwka per 1 juni a.s. niet meer in dienst zijn van Villa Kakelbont Kinderopvang BV. Omdat haar huidige arbeidsovereenkomst eindigt hebben wij haar een nieuw aanbod gedaan als leidinggevende voor De Graaf & Gravin. Helaas hebben wij haar niet het aantal uur kunnen bieden dat zij graag wenste.
Daarnaast is Riwka zoals u weet, zwanger en als gevolg hiervan is zij momenteel ziek thuis. Om dit goed op te vangen hebben wij Mirjam Zwartkruis bereid gevonden Riwka te vervangen in Villa Kakelbont en de Graaf & Gravin in Tiel. De taken van Mirjam in Arnhem bij Villa Mare worden momenteel vervangen door Corien Mastenbroek.

Uw kind ook op foto's !!

Dagelijks worden er foto's gemaakt van de kinderen tijdens activiteiten of gewoon als er iets leuks of grappigs gebeurd. Deze foto's gebruiken wij bij het maken van posters, advertenties, Facebook of onze website
Als u eerder heeft aangegeven dat uw kind niet op foto's mag maar u zou dat nu willen aanpassen? Dan kan dat heel gemakkelijk door naar het TOESTEMMINGS-FORMULIER te gaan. U kunt dit direct online regelen.
Wij vinden het erg leuk om foto's te mogen maken en deze te kunnen gebruiken. We krijgen regelmatig erg leuke en positieve reacties van ouders over o.a. de facebook pagina
Like onze pagina op facebook en deel als u dat leuk vindt. Daardoor zien ook uw 'vrienden' onze berichten en bereiken we nog meer mensen!

Ben je zwanger?... dan is dit een leuke app!

Ik ben jarig en ik trakteer gezond !

Als je jarig bent is het feest!
Elke verjaardag wordt gevierd met versieringen, een extra mooie feestmuts, liedjes en een traktatie. Voor die traktaties vragen we extra aandacht!
Wij vinden het erg leuk als er getrakteert wordt maar wij willen heel graag dat er gezond getrakteerd wordt. Wat is nu gezond en wat niet?
Om het voor iedereen gemakkelijk te maken hebben wij een lijst van traktaties gemaakt die per 1 juni a.s. in onze vestigingen zijn toegestaan.

Kijk hier voor de lijst met gezonde traktaties.
Alles wat op deze traktatielijst staat mag altijd getrakteerd worden. De lijst is ook op de website te vinden.
Heeft u vragen of leuke aanvullingen/ideen voor deze lijst?... ze zijn van harte welkom. U kunt daarvoor terecht bij de leidinggevende van uw vestiging.

Mooie beoordelingen op 'Beste Kinderdagverblijf !

Er staan al veel mooie beoordelingen op deze website. Daar zijn we erg blij mee !!
Zegt het voort, zegt het voort en deel de informatie met uw omgeving!

wijzigingen doorgeven of een ruilaanvraag?

Wist u dat u alle mutaties; ruilaanvragen, extra dagen en wijzigingen ook als het bijvoorbeeld gaat over de warme maaltijd via onze website kan doorgeven ?
Dat scheelt onze medewerkers in de dagverblijven heel veel tijd en werk. Uw aanvraag komt op kantoor binnen en wordt direct verwerkt. Wanneer nodig dan stemmen wij af met de vestiging en koppelen dit terug naar u.
Daarom aan u het verzoek om uw aanvragen, wijzigingen e.d. via de website door te geven.

Ook uw aandacht voor het telefonisch contact met de dagverblijven. De medewerkers worden vaak gestoord tijdens hun werk door telefoontjes.
Mocht u administratieve vragen hebben of een vraag die niet dringend is mail of bel ons hoofdkantoor in dat geval.

Na school gaat er een wereld open..!

Wordt u kindje bijna 4 jaar ?
Dan verlaat uw kindje het kinderdagverblijf en gaat er een wereld open bij de buitenschoolse opvang.

De BSO vormt na school een vaste en veilige plek voor uw kind en geeft u de gelegenheid om uw werkdag af te kunnen ronden.
Bij al onze BSO's in Tiel, Lienden en Arnhem verzorgen wij een warme maaltijd, dus ook hier is de service volledig.
In de vakantie is er een speciaal activiteiten programma waarvan steeds een boekje verschijnt.
Ook op gewone schooldagen biedt de BSO leeftijdsgerichte activiteiten. Sport, cultuur en creatieve ontwikkeling, het is allemaal mogelijk is de verschillende lokaties.
Kom gerust eens kijken bij een van onze BSO's !
Wij laten u graag de lokaties zien! Bel voor een afspraak.

Buiten werkzaamheden bij Villa Mare in Arnhem.

De komende tijd zal er weer verder gewerkt worden aan het speelpleintje bij Villa Mare. Het pleintje onderging eerder al een metamorfose... en veranderde in een waar maritiem speel en avontuurpleintje met schip en water-object. Nu gaat de hele bestrating 'op zn kop' alle stenen gaan er uit en worden vervangen. Het groen krijgt weer een snoeibeurt, de zandbak nieuw zand en er komt een extra parkeerplaats bij.

Financiele status

In deze nieuwsbrief ook aandacht voor de economische situatie.
We zitten als kinderopvang organisatie nog steeds in een slechte tijd. Een tijd waarin er helaas weinig nieuwe aanmeldingen binnenkomen.
De opzeggingen zijn dan wel teruggebracht naar het oude niveau, kinderen verlaten, als ze 4 jaar worden de dagverblijven terwijl de nieuwe aanmeldingen minimaal zijn. Ook in de eerste 4 maanden van 2014 was de uitstroom daardoor groter dan de nieuwe instroom. Daardoor hebben we nu voor het derde jaar achtereen te maken met teruggang in de kind bezetting. Daar de verwachting is dat de instroom van baby’s de komende jaren nog verder zal dalen zullen wij meer moeten doen om nieuwe klanten te werven. De aanhoudende krimp vraagt om scherpte en het maken van keuzes bijvoorbeeld in de vorm van samenvoegen van groepen, tarief aanpassingen en het uitstellen van niet direct noodzakelijke investeringen om voldoende liquiditeit te behouden. Op dit moment zijn wij aan het onderzoeken wat voor ons de te nemen stappen zijn. Gelukkig hebben wij ons nog niet hoeven bezighouden met het ontslaan van beroepskrachten, iets wat in onze omgeving aan de lopende band gebeurd. Graag betrekken wij u als ouder bij onze plannen. Heeft u ideeen of tips? Laat het ons weten. Wij zijn er tenslotte voor u en uw kind en willen een zo klantgericht mogelijk aanbod in de markt zetten.

Met een brede communicatie en het versterken van onze naamsbekendheid door bijvoorbeeld, onze website en de facebook pagina up-to-date te houden, zijn wij onderscheidend in onze branche.
Het 'binden' van klanten zal zorgen voor een stijgend marktaandeel. Wij zijn er van overtuigd dat we dat kunnen maar ook horen graag van u hoe we dat nog beter kunnen doen. Denkt u met ons mee?

Parkeren bij Villa Kakelbont in Tiel

Bij Villa Kakelbont in Tiel hoeft parkeren geen probleem te zijn. Wij verzoeken u daarom namens de omwonenden niet aan de zijkant van de weg voor de uitritten van de huizen te parkeren. Villa Kakelbont ligt heel rustig en midden in een woonwijk, dat laatste geeft ons vele voordelen en we doen er ook alles aan om onze contacten met de buurt goed te houden. Daarom verzoeken wij u uw auto's te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Die zijn er voldoende!
Daarnaast zien we dat regelmatig auto's binnen het hek op het gele vlak geparkeerd worden. Wij gaan er vanuit dat iedereen de verkeersregels kent en weet dat daar niet geparkeerd mag worden. De politie zal hier bekeuringen gaan uitdelen.

Join Day Care

Eerder dit jaar hebben u laten weten een pilot te gaan starten met Join Day Care. Een systeem waarmee wij als organisatie gemakkelijker de gegevens van de kinderen kunnen bijhouden en snel communiceren met de ouders. Helaas is gebleken dat het systeem en de app nog vele bugs kent en daardoor vaak niet werkt. Dit zorgt voor irritatie en veel dubbel werk omdat de registratie uiteindelijke toch ook weer handmatig gedaan moet worden. We hebben in overleg met de medewerkers van Villa Safari en Villa Mare besloten om de pilot te stoppen. De tablets zijn inmiddels verzameld en de medewerkers zijn weer over gegaan op de 'ouderwetse' manier van daglijsten invullen.
Uiteraard blijven wij uitkijken naar een goede oplossing. Zodra wij een systeem of programma hebben gevonden hoort u dat van ons.....