Sterk in kinderopvang Ons pedagogisch beleid Algemene informatie & extra's extra zorg nodig ? KDV's BSO VSO IS ER PLAATS ? vraag OFFERTE aan vraag RICHTPRIJS aan Online regelen Werken bij ons... foto's Klant aan het woord... FAQ

nieuwsbrief oktober 2013

Mooie prestatie voor Villa Kakelbont Kinderopvang!

In de afgelopen maanden is in samenwerking met de Universiteit Utrecht het project: werken aan kwaliteit van interactie met behulp van het observatie-instrument CLASS uitgevoerd. Dit project is zeer succesvol afgerond. Onderzoekers van de universiteit hebben de resultaten gepresenteerd aan directie en de betrokken medewerkers .

Door het werken met de CLASS is de kwaliteit op de groepen van Villa Kakelbont verbeterd. Dit betekende dat de sfeer in de groepen( die bij aanvang van het project al positief werd beoordeeld) nog beter is geworden. Ook waren pedagogisch medewerkers nog sensitiever ten aanzien van de behoeften van kinderen en beter in staat om kinderen te ondersteunen in het reguleren van hun gedrag. Doordat de medewerkers de tijd tijdens bijvoorbeeld routine-activiteiten beter benutten is er meer gelegenheid om individuele kinderen gerichte aandacht te geven.
De pedagogisch medewerkers konden daarnaast kinderen beter ondersteunen en stimuleren in hun brede ontwikkeling door ze leuke, leerzame activiteiten aan te bieden

Tenslotte heeft deelname aan het project ervoor gezorgd dat de pedagogisch medewerksters zich meer bewust zijn geworden van de (consequenties ) van hun gedrag. Door samen met hun collega’s te reflecteren op hun handelen en door elkaar feedback te geven is er nog meer samenhang in de pedagogische aanpak binnen Villa Kakelbont.

Nameting Pedagogische en educatieve kwaliteit.

Deze grafiek geeft de nameting weer (na het doorlopen van het 6 maanden durende project)
In blauw ziet u de resultaten van het landelijk gemiddelde (Pre-cool)
In het rood ziet u de resultaten van de medewerkers van Villa kakelbont

Natuurlijk gaan we zorgen dat ook alle andere collega's binnen Villa kakelbont Kinderopvang hiermee gaan werken.
Alle leidinggevende en 2 medewerksters van Villa kakelbont in Tiel hebben de afgelopen 6 maanden hard gewerkt om het certificaat te behalen en kunnen nu de kennis en vaardigheden implementeren in alle vestigingen.

Alle deelnemers zijn met vlag en wimpel 'geslaagd' en ontvingen een certificaat uit handen van de onderzoekers.

Wij zijn super trots op het behaalde resultaat en feliciteren onze medewerkers daarom ook van harte !!
Wij gaan samen met jullie aan de slag om met de opgedane kennis alle medewerkers te trainen in hun interactieve vaardigheden en zo de al getoetste positieve sfeer nog beter te maken!

Herfstvakantie programma

De zomervakantie is nog maar net achter de rug en de herfstvakantie staat alweer voor de deur.
Dat betekend dat de BSO's hun voorbereidingen getroffen hebben. Op de website en Facebook is het vakantieprogramma al te downloaden en binnenkort ligt het vakantie programma voor iedereen klaar in de vestiging.
Ook deze keer beloofd het weer een super gezellige vakantie te worden bij de BSO's in Tiel, Lienden en Arnhem!
Thema van deze herfst vakantie is DROMEN... Daar kan je je best wel een weekje mee bezighouden. Wij wensen alle kinderen bij KIDDOOS en De Graaf & Gravin een DROOM vakantie toe!

Activiteiten caroussel

De maand oktober staat bij onze BSO's in het teken HOBBY'S.
heb jij een hobby?, wat is jouw hobby en hoe vaak doe je dat? Leer ons dat ook eens!
Iedereen heeft wel een hobby, iets waar je graag mee bezig bent, wat je rust geeft of juist waar je helemaal van opkikkert!
Het kan van alles zijn; sportief, creatief, passief.. het maakt niet uit, het is jouw HOBBY!
In de maand oktober draait het in onze BSO's helemaal om de hobby. Deel het, leer het je vrienden en vertel er over.
Wij zijn héééél benieuwd naar de verschillende hobby's. Kom je ook??

een klant aan het woord over haar klantvraag...

Mijn dochters Julia en Maja, gaan 2 dagen per week naar KIDDOOS-sub-Sport in Lienden. Naast de dagelijkse school en BSO activiteiten gaan zij ook wekelijks een uurtje gymmen bij de plaatselijke gym club. Hun klasgenootjes gymmen ook en ik vind het belangrijk dat kinderen lekker kunnen bewegen en hun sociale contacten kunnen ontwikkelen. Nu werd ik geconfronteerd met het feit dat de gymlessen werden verplaatst naar mijn 'BSO-dag'.
Villa Kakelbont Kinderopvang heeft mij nog nooit teleurgesteld en ook nu blijkt weer dat de klantgerichte houding ook echt in de praktijk werkt!
Ik heb mijn 'probleem' over het gym-uurtje bij KIDDOOS-sub-Sport in Lienden kenbaar gemaakt en er werd direct gekeken naar een oplossing.
Mijn dochters worden nu, als altijd, op school opgehaald en naar de BSO gebracht en vanuit daar worden zij op afgesproken tijdstip door een medewerker van KIDDOOS-sub-Sport naar de gym gebracht en zelfs in de gymkleding geholpen. Ik haal ze zelf op van de gym.

Perfecte service vind ik zelf!
Mijn meiden zijn helemaal blij want ze kunnen nu én naar de BSO, waar ze het naar hun zin hebben én naar de gym en ik ben ook nog eens heel blij, want mijn schema loopt ook gewoon door.
Wat mij betreft een prima service en ik raad ook andere ouders aan om hun vraag te stellen bij de medewerkers.
Zo weet Villa kakelbont Kinderopvang wat hun klanten willen en kan zij daar op in spelen.

Selma van der Heiden.
Maja en Julia

Het is weer herfst..... laarsjes en jassen aan!

Het weer is aan het veranderen. Zaten we kort geleden nog in onze korte broek, zo trekken we nu de jas aan als we naar buiten gaan.
Omdat wij dagelijks met de kinderen naar buiten gaan is het fijn als de kinderen passende kleding bij zich hebben.
U kunt bijvoorbeeld een extra regenjasje en laarsjes voor uw kindje in het dagverblijf achterlaten.

Zo kunnen wij naar buiten, rennen door de plassen, spelen met water, zand en modder.... het kan allemaal.
Een leuke tip voor het merken van kleding en spullen is: Goedgemerkt

Huidige stand van zaken in de kinderopvang...

Op dit moment merken wij dat de huidige markt een voorzichtig herstel vertoond.
De inschrijving van baby’s komt weer langzaam op gang. De bezettingen van de kinderdagverblijven en de bso’s is vanaf vorige maand iets gestegen ten opzichte van de maanden ervoor.

De kabinetsplannen zijn niet ongunstig voor de kinderopvang en zoals het er nu naar uitziet worden de uurprijzen met 3.8% geïndexeerd.
2012 was voor Villa Kakelbont Kinderopvang een slecht jaar. We hebben dat jaar met een fors verlies moeten afsluiten in verband met dalende bezetting en te hoge personeelslasten.
Wij vertrouwen erop dat onze organisatie de weg naar boven heeft ingeslagen en zien de komende maanden met vertrouwen tegemoet.

Vertrek van Jolande Netjes....

Jolande heeft Villa Kakelbont Kinderopvang verlaten. De economische omstandigheden zijn reden geweest om samen met Jolande te gaan praten over de mogelijkheden en in goede harmonie is besloten dat in onze krimpende organisatie de functie van regiomanager is komen te vervallen per 1 oktober.
Wij gaan Jolande als mens en als collega missen maar wij zien ook dat de tijd rijp is voor een nieuwe ontwikkeling ook in 'Jo's' carrière, iets waarvan we zeker weten dat zij deze met beide handen aanpakt. Na ruim 7 jaar samen te hebben gewerkt kunnen we terugkijken op een productieve tijd met veel groei en ontwikkeling. We bedanken Jolande voor de samenwerking die ook voor ons een leerzame periode is geweest; ervaringen delen, discussiëren maar vooral samen werken aan een stap vooruit. Het heeft ons beide gebracht waar we nu staan en daar mogen we trots op zijn!
Inmiddels is met een gezellige 'morning-tea' de laatste werkdag gevierd.
Wij wensen Jolande ook via deze weg een hele goede nieuwe toekomst toe. Wat dat ook gaat worden, Jolande kennende zal het zeker productief, effectief en bijzonder gaan worden. We wensen haar alle geluk en succes toe!

Namens alle medewerkers,
Villa kakelbont Kinderopvang

~~

Beste ouders en kinderen,

Na 7,5 jaar is het tijd voor mij om nieuwe stappen te zetten buiten Villa Kakelbont Kinderopvang. Graag wil ik via deze weg alle ouders en kinderen bedanken voor de fijne tijd; de goede en gezellige samenwerking! Mede dankzij jullie heb ik mooie ervaringen opgedaan en hiervan veel geleerd.
Wens jullie en jullie kinderen nog een fijne tijd bij Villa Kakelbont Kinderopvang.
Wellicht tot ziens,

Met hartelijke groet,

Jolande Netjes

3 plus activiteiten.....

In al onze dagverblijven worden speciaal voor de 3 jarige activiteiten georganiseerd. De kinderen gaan dan apart met twee pedagogisch medewerk(st)ers 'anders dan anders dingen' doen. Klossen lopen, eikeltjes rijgen, maak een zelfportret of lekkere koekjes bakken... Er zijn allerlei activiteiten verzameld in een kist gelinkt aan een thema. Zo zijn er 5 themakisten die over de verschillende vestigingen rouleren. Elke maand een ander thema en dagelijks gerichte activiteiten.
De kinderen vinden dit erg leuk en uitdagend.

Villa Kakelbont Kinderopvang als leerbedrijf...

Villa Kakelbont Kinderopvang in Tiel, Lienden en Arnhem biedt ook dit schooljaar ruim 15 pedagogisch medewerkers in opleiding de mogelijkheid om stage te lopen. De studenten, afkomstig van regionale ROC’s, doen praktijkervaring op, krijgen goede begeleiding en zijn verzekerd van een goede stageplaats. Op deze wijze dragen we als organisatie bij aan de vorming van gekwalificeerde arbeidskrachten.

Villa Kakelbont is een Calibris erkend leerbedrijf.

Beroeps oriënterende stage

Van 30 september tot en met 18 oktober geven wij in samenwerking met het RSG Linge college in Tiel invulling aan twee maatschappelijke stage’s. Twee Leerlingen van de afdeling zorg & welzijn gaan op deze manier kennismaken met de branche waarin zij denken te gaan werken, worden sterker gemotiveerd voor het volgen van een verdere beroepsopleiding en ervaren en onderzoeken op deze manier wat het vak pedagogisch medewerker nu daadwerkelijk inhoud.

De twee stagiaires zullen hun stage vervullen op Villa Kakelbont en De Graaf & Gravin. Zij zullen onder leiding van een stagebegeleider een bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de activiteiten tijdens de herfstvakantie 2013 op de dagverblijven.